Ești la începutul unei amenajări, știi ce fel de atmosferă îți dorești, ai încredere în gusturile tale dar poate nu știi cum să le armonizezi astfel încât să funcționeze bine împreună?
Ai poate și o echipă de constructori, recomandări sau cu care ai lucrat și te bazezi pe aceștia pentru a te îndruma corect în timpul lucrărilor.
Pare că ai totul sub control, începi lucrările și vezi cum bugetul pe care ți l-ai propus s-a dublat, apar întrebări din partea constructorului la care nu ai un răspuns sau nu știi cât o să te coste în final, iar data de finalizare a șantierului s-a prelungit.
Acesta este un exemplu de situație în care sperăm să nu fi deoarece provoacă stres, necesită mult timp iar rezultatele nu sunt, de cele mai multe ori cele la care te așteptai.
Designul interior presupune planificare, viziune și pragmatism. Un designer iți vă prezenta încă de la prima întâlnire, într-un mod transparent și precis etapele în care se va desfășura tot procesul amenajării. Va fi acolo de la început pentru a-ți asculta dorințele, te va consilia și în calitate de specialist îți va recomanda ce ți se potrivește ție și casei tale.
Totodată are o viziune de ansamblu și poate să țină sub control proiectul atât din punct de vedere estetic cât și financiar și funcțional. Dacă te gândești că acesta se ocupă doar de frumos, ei bine partea tehnică a unei amenajări este în egală măsură la fel de importantă și vitală pentru un rezultat “wow”.
Ce face mai exact un arhitect sau un designer de interior?
- Creează: amenajarea pe care ți-o doreai dar nu știai exact ce formă, culoare, textură va avea, acesta o va pune în imagini și în plan.
- Planifică: pregătește etapele de lucru, echipele pe care le vei contracta, timpul necesar fiecăruia.
- Bugetează: va cere oferte, va bugeta fiecare etapă pentru ca tu să știi mereu cât vei plati astfel încât să ai control pe tot parcursul șantierului asupra bugetului stabilit.
- Coordonează: odată început șantierul, coordonarea este cheia păstrării unui timp de lucru, pentru ca tu să te muți în casa ta la dată dorită.
- Livrează: se asigură că toate etapele de mai sus sunt respectate, tu ești informat și fericit după ce se încheie amenajarea.
La ce să mă aștept în urma colaborării cu un designer?
La un spațiu original, creat pentru tine: În primul rând, designerul este acolo să îți respecte preferințele, să creeze un spațiu în funcție de stilul tău de viață și dorințele tale. De asemenea este conectat la tot ce este nou și îți poate recomanda cele mai calitative materiale, cele mai noi tehnologii și produse care îți vor îmbunătăți viața.
Imaginație: Pe lângă o amenajare și o ambianță inedită, designerul vede spațiul în mod diferit. Are un simț aparte în a exploata la maxim potențialul unei încăperi. Are abilitatea de a se juca cu forme, lumină, proporție și a crea un flux în întreg spațiul.
La calitate: Piața este plină de mii de opțiuni care par în egală măsură tentante și toate firmele vor să își vândă produsele și serviciile. Însă care sunt cele care ți se potrivesc ție, în mod particular? Un designer te ajută să alegi ce este calitativ, în bugetul și care să respecte conceptul amenajării. Pentru că lucrează cu multe firme pe care le-a testat în timp, îți vă facilita accesul la o gamă de produse care nu sunt acessibile publicului larg.
Economie de timp: Una din cele mai prețioase resurse, timpul. Timpul în care planifici, vizitezi, discuți cu vânzători, distribuitori, constructori, etc. Timp să compari, să alegi, să greșești și freamătul prin care treci pentru a lua cele mai bune decizii. Tot acest timp poate fi economisit dacă delegi această activitate designerului tău. El este acolo să preia aceste sarcini, să le comprime și să îți ofere tie șansa să iți petreci timpul așa cum preferi, la curent cu statusul proiectului.
Economie de bani: Poate la început privești colaborarea cu un designer ca fiind un cost în plus. Îți garantăm că la sfârșitul proiectului o să vezi valoarea adăugată a acestuia. Nu vei mai pierde bani cu produse care nu ți se potrivesc sau care sunt la suprapreț. Pentru că este un profesionist cu experiență, știe preturile din piață și are o listă de colaboratori, firme și specialiști prin care poți obține cele mai bune servicii, discount-uri când comanzi volume mari și care se asigură că vei primi exact pentru ce ai plătit.
Când este recomandat să angajez un designer?
Cât mai devreme. De îndată ce ești sigur/a că vrei să începi o amenajare sau chiar înainte de a face achiziția imobilului îți recomandăm să apelezi la serviciile unui designer.
De ce?
- Doar la început se poate face o evaluare exactă a spațiului și așa poți preveni multe suprize din timpul șantierului.
- Potențialul maxim al spațiului poate fi exploatat cel mai bine de către designer, la început, cât încă nu este constrâns de lucrări deja începute, care te vor costa timp și bani să le îndrepți.
- Vei avea suficient timp pentru realizarea primelor 3 etape menționate mai sus: creație, planificare și bugetare. Astfel nu vei fi nevoit să iei decizii contrans de stocurile magazinelor sau de timpii de producție pentru mobilierul pe comandă.
- Vei avea o vedere de ansamblu a tuturor elementelor de care ai nevoie pentru a finaliza amenajarea încă de la început. Astfel tu îți vei putea plănui în avans plățile și achizițiile fără ca acestea să te ia prin surprindere.
Sperăm că am mai elucidat din misterul a ceea ce presupune lucrul cu un designer sau arhitect și te așteptăm oricând cu un telefon la 0736396206 sau un email la adresa contact@inhousedesign.ro pentru a discuta despre proiectul tău.
Până atunci, te invităm să “răsfoiești” printre proiectele din portofoliul nostru și sperăm să te motiveze să-l începem și pe al tău..