AMENAJARE INTERIOARA +

TERASA

PENTHOUSE

LAGUNA RESIDENCE

Conceptul de design interior și exterior vizează o amenajare premium al penthouse-ului situat în complexul Laguna Residence, din București.

Beneficiarii, o tânără familie cu doi băieței, și-au dorit o amenajare în stil clasic contemporan cu ambianță diafană și materiale cât mai naturale. Compartimentarea interioară a fost refăcută integral, tinând cont de cerințele și nevoile utilizatorului actual, modificând planimetria spațiului de la 4 camere la 5 camere.

Spațiul beneficiază de o compartimentare funcțională, separare clară între zona de zi și zona de noapte cu ajutorul unui hol de distribuție în formă de “U”.

Cele 3 dormitoare spațioase sunt grupate pe aripa de Vest, iar spațiul de birou se află pe partea opusă, latura Nord-Est. Camera de zi, formată din zona de dining, bucătărie deschisă și living room, este gândită strategic pe aripa de Sud, pentru a beneficia de lumina naturală pe întreg parcursul zilei.

Elementul central a zonei de zi îl reprezintă bucătăria deschisă, un ansamblu de mobilier custom made, de aproximativ 7 m deschidere complet utilat, cu o insula de lucru care separă vizual zona de bucătărie de restul încăperii. Mobilierul și blatul de lucru din compozit, ambele discrete și deschise la culoare estompează și iau din greutatea volumetriei, rezultând  un spațiu aerisit și bine compartimentat.

Fiind iubitori de materiale și finisaje nobile, beneficiarii și-au dorit prezența pietrei naturale în cât mai multe zone din casă. Astfel, toate cele 3 băi au fost amenajate cu piatră naturală de la ThedaMar, Marmosim, Maer si Piatra Online, fiind luate în calcul lastre alese din categoria marmurei, onixului și cristalitelor. Dotările de băi au fost atent selectate din gamele de top ale producătorilor consacrați ( Hansgrohe, Kludi, Villeroy&Boch, Geberit), cu ajutorul cărora am reușit să conturăm aerul premium pentru fiecare baie.

 

Prima baie, baia de serviciu este în note sobre, cu mozaic din piatră naturală și lastre cu venaturi gri și maro, mulându-se pe tipicul oricărui musafir care îi trece pragul. Dotările de baie sunt pe culoarea neagră, armonizate în ton cu cromatica generală a băii. Ușile lamelare maschează discret mașina de spălat rufe,  uscătorul și alte produse de menaj.

A două baie, baia matrimonială , este vedeta casei, bucurându-se de lumina naturală din abundență, cu ajutorul unui luminator creat special deasupra zonei de lavoar dublu. Placarea peretelui pe zona de cadă este realizată cu lastre de marmură translucentă retroiluminată, având un sistem de benzi led în spatele acestora, cu posibilitate de schimbare a iluminarii pe 7 culori diferite.

Ultima baie, baia copiilor, este amenajată într-o notă jucăușă, combinând 2 culori dragi celor 2 băieței care o folosesc. Cromatica este strâns legată și de cele 2 pietre cristalite alese pentru placarea pereților și topurilor de lavoare/ cadă. Pentru zona de vas toaletă am folosit o placare riflată din mdf vopsit mat, pentru a crea un perete accent și pentru a scoate în evidență lastra de Calcita Caraibica, similară unui tablou prețios pus în ramă. Am completat pardoseala cu o marmură deschisă la culoare, cu venaturi subtile, pentru crea un echilibru cromatic.

 

O altă zonă care se bucură de o piatră superbă, Onix Iris, este cea de la Tv, unde avem inserat un șemineu pe bioetanol, marca Exclusiv Design, complet încorporat în mobilier și pus în valoare de acest ansamblu de mobilier suspendat.

Pentru finisarea pereților, s-au folosit vopseluri decorative speciale, marca Giorgio Graesan, în proporție de 80% din suprafața totală, oferind o eleganță aparte în tratarea finisajelor de pereți. Pentru restul pereților și a tavanelor s-a folosit vopsea de interior specială, gama Total de la PPG – Vopseaua Oskar.

Corpurile de iluminat completează imaginea premium cu ajutorul formelor rotunde și luminilor calde. O ambianța plăcută și de efect este realizată și de benzile led ambientale din toate spațiile, beneficiarul având la dispoziție minim 3 scenarii diferite pentru iluminat în dormitoare, camera de zi sau băi.

Terasa reprezintă o prelungire naturală a camerei de zi cu ajutorul ferestrelor pe toată înălțimea spațiului. Datorită poziționării, beneficiarii pot admira seară de seară un apus de soare minunat, oglindit în lacul Tei. Punctul focal al zonei de lounge îl reprezintă șemineul de exterior pe bioetanol din seria Mix Fire Bowls, de la EcoSmart Fire, realizat din piatră compozită albă și decorat cu sticlă spartă de culoarea neagră.

Casa beneficiază de sisteme integrate inteligente, de la draperii și perdele automate, pergole retractabile,  până la sisteme de umbrire sau sistem de lift  Rotek, pentru ridicare tv din mobilier.

 

Zona matrimonială este compusă dintr-un dormitor matrimonial de aproximativ 22 mp, un dressing walk -in de aprope 8 mp, optimizat pe 3 lături și o baie matrimonială generoasă de ~6.5 mp. Cromatica este caldă, cu pereți accent marcați de diferite texturi sau finisaje.

 

Cele 2 dormitoare de băieți se remarcă fiecare prin mobilierul aparte, gândit special pentru nevoile și vârsta fiecărui frățior. Pereții accent din camere sunt realizați cu ajutorul unui fototapet care ghidează tematica generală a camerei.

Ultima cameră, cu funcțiunea de birou/ dormitor oaspeți, completează imaginea finală a casei, regăsind și aici majoritatea materialelor folosite în restul casei – mdf vopsit frezat, vopsea decorativă, catifeaua și accentele discrete de metal.

Amenajarea realizată, prin fiecare detaliu propus, subliniază atenția la detalii și implicarea echipei în conturarea proiectului perfect pentru beneficiarii noștri.

Suprafața totală propusă pentru amenajare însumează aproximativ 245 mp și iar implementarea proiectului s-a realizat în aproximativ 1 an.

 

Design interior : In House Design, arh. Flavia Buscan

Constructii si Instalatii: Hidro Top Construct

Produse custom-made : Nolte Romania, Carmen Art Mob, Linia Projects, Mabi’s, Visioline, Kubic Vision, Theta, The Metal ,Perdele Design ( Lux Design K&A) , EverArt

Produse ready made: Viadurini, The Home, Norda Shop, Planet Wall, Mobexpert, Eco Smart Fire , Bizzotto

Iluminat: Eco-iluminat, Klus, TSB Electro Distribution, Luminarium, Luminam, The Home, Delta Studio

Finisaje și dotări : Theda Mar, Maer, Piatra Online, TGG-Usi din lemn masiv, Windoor Land, PPG România – Vopseaua Oskar, Parchetarul Iscusit, Steliana Design – Giorgio Graesan , Silver Decor, Drag de lemn, Black Sea Suppliers, Senso Days, VonLorch, Nazurro Aqua, Odin Solutions, Exclusiv Design,Fototapet3D, Tv Lift Systems (Rotek), Maxdeco (Viefe), Dorelan, Doors System, Matmir Hvac Construct, Garden Arc Concept

 

Fotografii : Stan Sebastian

Doresti o amenajare asemanatoare ?